Sigurnost podataka (GDPR)

INFORMACIJE O PRIKUPLJANJU, OBRADI I KORIŠTENJU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
 
Mi, DB EXPERT j.d.o.o., Kolodvorska 52, 40320 Donji Kraljevec, Hrvatska, oib 49105906970, registrirano kod Trgovačkog suda u Varaždinu MBS 070110390, Tt-13/1373-2 u obavljanju svoje djelatnosti prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke poštujući sve relevantne Zakone i propise.
Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet, molimo Vas da ove informacije pažljivo pročitate.
1. Tko je voditelj obrade Vaših osobnih podataka?
DB EXPERT j.d.o.o. je voditelj prikupljanja obrade Vaših osobnih podataka kako je to propisano Zakonom i propisima o zaštiti podataka. DB EXPERT j.d.o.o. kao voditelj zbirke osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje Vaših osobnih podataka u papirnatom ili elektoničkom obliku.
2. Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?
Osobni podaci koje prikupljamo su: Ime i prezime, (za tvrtke Naziv tvrtke (uključuje i naše poslovne partnere), adresa, broj mobitela i email adresa. OIB (osobni identifikacijski broj) prikupljamo samo za naše poslovne partnere i za tvrtke koji su naši krajnji kupci. Ne prikupljamo brojeve kreditnih ili debitnih kartica. 
3. Kako zaprimamo i kada započinjemo obradu Vaših osobnih podataka?
Vaše podatke zaprimamo putem obrasca za prijavu na našim stranicama www.db-expert.eu ili www.db-expert.hr. Po Vašoj prijavi podaci se spremaju u našu zbirku a Vi dobivate kopiju zaprimljenih podataka na Vašu email adresu koju ste naveli za kontakt. Vaše podatke započinjemo obrađivati tek po zaprimljenoj narudžbi odnosno po datoj suglasnosti za korištenje i obradu Vaših osobnih podataka. Ako na našim stranicama ne obavite narudžbu ili kupovinu Vaši podaci se neće obrađivati niti će te od naše strane dobiti bilo kakav marketinški materijal. Ukoliko u vremenu od 24 mjeseca od dana prijave na naše stranice ne izvršite narudžbu Vaši osobni podaci će se automatski obrisati iz naše zbirke osobnih podataka. 
4. Službenik za zaštitu osobnih podataka
DB EXPERT j.d.o.o. je sukladno relevantnim propisima imenovao Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana sa prikupljanjem i obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanjem prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt email adresa: info@db-expert.eu ili direktno na telefon 040/633-331 za pozive iz inozemstva 0038540633331.
5. Kako ćemo koristiti Vaše osobne podatke?
Osobne podatke koristimo radi sklapanja Ugovora o kupovini ili izvršenja Ugovora o kupovini.
a) Razlozi zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke radi sklapanja sklapanja Ugovora o kupovini ili izvršenja Ugovora o kupovini su: administriranje Vašeg zahtjeva za kupovinu, usluge otpreme kupljenih proizvoda na Vašu adresu, postprodajne aktivnosti (jamstveni uvjeti, garancija), rješavanje reklamacijskih zahtjeva, rješavanje eventualnih sporova ili prisilne naplate dugovanja.
b) Razlozi zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke radi ispunjenja zakonskih obveza: Zakon o trgovini, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obaveznim odnosima.
Uz navedene točke a) i b) možemo tražiti Vašu izričitu privolu za obavljanje marketinških aktivnosti (slanje info mail-a sa novitetima u našoj ponudi). Ukoliko ne prihvatite našu ponudu Vašom privolom od nas nećete dobiti nikakav marketinški materijal. Danu privolu za ovu svrhu možete povući u bilo kojem trenutku slanjem maila na naš mail info@db-expert.eu sa naslovom “Odjava”.
6. Tko će imati pristup Vašim osobnim podacima?
Mi ćemo osigurati da se Vaši podaci obrađuju samo na način koji je u skladu sa svrhom koja je navedena u ovom dokumentu. Ako je to radi ispunjenja obveza prema Vama nužno, Vašim ograničenim podacima (ime i prezime (naziv tvrtke), adresa i broj mobitela imati će pristup tvrtka koju ste odabrali kao dostavljača u formi narudžbe na našim stranica.
7. Gdje će se obrađivati Vaši podaci?
Vaši osobni podaci će biti obrađivani unutar tvrke DB EXPERT j.d.o.o. od strane izvršitelja obrade čija je odgovornost i obveza zaštite i čuvanja povjerljivosti Vaših osobnih podataka definirana ugovornim odnosom/imenovanjem sa tvrtkom DB EXPERT i u skladu je sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama a posebice zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka. Vaši podaci neće biti dostupni nikome tko za to nema ovlaštenje tvrtke DB EXPERT j.d.o.o.
8. Koja prava imam u odnosu na moje osobne podatke?
Vi imate pravo na informacije o obradi Vaših osobnih podataka; možete povući svoju privolu za obradu u bilo koje vrijeme; možete tražiti ispravak ili dopunu svojim podataka; “PRAVO NA ZABORAV”->možete tražiti brisanje Vaših osobnih podataka; možete podnijeti prigovor vezan uz obradu tvrki DB EXPERT j.d.o.o. ili uputiti prigovor nadležnom nadzornom državnom tijelu.
9. Pravo na prigovor državnom nadzdornom tijelu
Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti državnom nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, telefon 01/4609999, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,”>azop@azop.hr, web stranica www.azop.hr 
10. Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke
Vaše osobne podatke koje ste unijeli u našu zbirku podataka putem naših stranica www.db-expert.eu ili www.db-expert.hr čuvati ćemo onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje svrhe našeg poslovnog odnosa sa Vama.
11. Kako nas možete kontaktirati?
Ako imate bilo kakva pitanja o korištenju Vaših osbnih podataka, možete nas kontaktirati telefonom, mailom ili poštom kako slijedi: telefon: 040/633-331, za pozive iz inozemstva 0038540633331
e-mail: info@db-expert.eu 
pisanim putem na adresu: DB EXPERT j.d.o.o. Kolodvorska 52, HR-40320 D. KRALJEVEC
12. Koliko često ažuriramo ove Informacije o korištenju osobnih podataka?
Informacije koje su navedene u ovom poglavlju od točaka 1.-12. ažuriramo redovno, a najnovija verzija je dostupna uvijek na našim stranicama www.db-expert.eu ili www.db-expert.hr. Ukoliko dođe do bitnijih ili važnijih promjena koje utječu na Vas obavijestiti ćemoVas izravno putem elektroničke pošte ako je to primjenjivo ili na neki drugi način.

VAŠA KOŠARICA

close