Prijava
Košarica je prazna.
Prijava
Košarica je prazna.

Sigurnost kupovine

INFORMACIJE O PRIKUPLJANJU, OBRADI I KORIŠTENJU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
 
Mi, DB EXPERT j.d.o.o., Kolodvorska 52, 40320 Donji Kraljevec, Hrvatska, oib 49105906970, registrirano kod Trgovačkog suda u Varaždinu MBS 070110390, Tt-13/1373-2 u obavljanju svoje djelatnosti prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke poštujući sve relevantne Zakone i propise.
Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet, molimo Vas da ove informacije pažljivo pročitate.
1. Tko je voditelj obrade Vaših osobnih podataka?
DB EXPERT j.d.o.o. je voditelj prikupljanja obrade Vaših osobnih podataka kako je to propisano Zakonom i propisima o zaštiti podataka. DB EXPERT j.d.o.o. kao voditelj zbirke osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje Vaših osobnih podataka u papirnatom ili elektoničkom obliku.
2. Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?
Osobni podaci koje prikupljamo su: Ime i prezime, (za tvrtke Naziv tvrtke (uključuje i naše poslovne partnere), adresa, broj mobitela i email adresa. OIB (osobni identifikacijski broj) prikupljamo samo za naše poslovne partnere i za tvrtke koji su naši krajnji kupci. Ne prikupljamo brojeve kreditnih ili debitnih kartica. 
3. Kako zaprimamo i kada započinjemo obradu Vaših osobnih podataka?
Vaše podatke zaprimamo putem obrasca za prijavu na našim stranicama www.db-expert.eu ili www.db-expert.hr. Po Vašoj prijavi podaci se spremaju u našu zbirku a Vi dobivate kopiju zaprimljenih podataka na Vašu email adresu koju ste naveli za kontakt. Vaše podatke započinjemo obrađivati tek po zaprimljenoj narudžbi odnosno po datoj suglasnosti za korištenje i obradu Vaših osobnih podataka. Ako na našim stranicama ne obavite narudžbu ili kupovinu Vaši podaci se neće obrađivati niti će te od naše strane dobiti bilo kakav marketinški materijal. Ukoliko u vremenu od 24 mjeseca od dana prijave na naše stranice ne izvršite narudžbu Vaši osobni podaci će se automatski obrisati iz naše zbirke osobnih podataka. 
4. Službenik za zaštitu osobnih podataka
DB EXPERT j.d.o.o. je sukladno relevantnim propisima imenovao Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana sa prikupljanjem i obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanjem prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt email adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili direktno na telefon 040/633-331 za pozive iz inozemstva 0038540633331.
5. Kako ćemo koristiti Vaše osobne podatke?
Osobne podatke koristimo radi sklapanja Ugovora o kupovini ili izvršenja Ugovora o kupovini.
a) Razlozi zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke radi sklapanja sklapanja Ugovora o kupovini ili izvršenja Ugovora o kupovini su: administriranje Vašeg zahtjeva za kupovinu, usluge otpreme kupljenih proizvoda na Vašu adresu, postprodajne aktivnosti (jamstveni uvjeti, garancija), rješavanje reklamacijskih zahtjeva, rješavanje eventualnih sporova ili prisilne naplate dugovanja.
b) Razlozi zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke radi ispunjenja zakonskih obveza: Zakon o trgovini, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obaveznim odnosima.
Uz navedene točke a) i b) možemo tražiti Vašu izričitu privolu za obavljanje marketinških aktivnosti (slanje info mail-a sa novitetima u našoj ponudi). Ukoliko ne prihvatite našu ponudu Vašom privolom od nas nećete dobiti nikakav marketinški materijal. Danu privolu za ovu svrhu možete povući u bilo kojem trenutku slanjem maila na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa naslovom "Odjava".
6. Tko će imati pristup Vašim osobnim podacima?
Mi ćemo osigurati da se Vaši podaci obrađuju samo na način koji je u skladu sa svrhom koja je navedena u ovom dokumentu. Ako je to radi ispunjenja obveza prema Vama nužno, Vašim ograničenim podacima (ime i prezime (naziv tvrtke), adresa i broj mobitela imati će pristup tvrtka koju ste odabrali kao dostavljača u formi narudžbe na našim stranica.
7. Gdje će se obrađivati Vaši podaci?
Vaši osobni podaci će biti obrađivani unutar tvrke DB EXPERT j.d.o.o. od strane izvršitelja obrade čija je odgovornost i obveza zaštite i čuvanja povjerljivosti Vaših osobnih podataka definirana ugovornim odnosom/imenovanjem sa tvrtkom DB EXPERT i u skladu je sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama a posebice zakonskim propisima koji uređuju zaštitu podataka. Vaši podaci neće biti dostupni nikome tko za to nema ovlaštenje tvrtke DB EXPERT j.d.o.o.
8. Koja prava imam u odnosu na moje osobne podatke?
Vi imate pravo na informacije o obradi Vaših osobnih podataka; možete povući svoju privolu za obradu u bilo koje vrijeme; možete tražiti ispravak ili dopunu svojim podataka; možete tražiti brisanje Vaših osobnih podataka; možete podnijeti prigovor vezan uz obradu tvrki DB EXPERT j.d.o.o. ili uputiti prigovor nadležnom nadzornom državnom tijelu.
9. Pravo na prigovor državnom nadzdornom tijelu
Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti državnom nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, telefon 01/4609999, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., web stranica www.azop.hr 
10. Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke
Vaše osobne podatke koje ste unijeli u našu zbirku podataka putem naših stranica www.db-expert.eu ili www.db-expert.hr čuvati ćemo onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje svrhe našeg poslovnog odnosa sa Vama.
11. Kako nas možete kontaktirati?
Ako imate bilo kakva pitanja o korištenju Vaših osbnih podataka, možete nas kontaktirati telefonom, mailom ili poštom kako slijedi: telefon: 040/633-331, za pozive iz inozemstva 0038540633331
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
pisanim putem na adresu: DB EXPERT j.d.o.o. Kolodvorska 52, HR-40320 D. KRALJEVEC
12. Koliko često ažuriramo ove Informacije o korištenju osobnih podataka?
Informacije koje su navedene u ovom poglavlju od točaka 1.-12. ažuriramo redovno, a najnovija verzija je dostupna uvijek na našim stranicama www.db-expert.eu ili www.db-expert.hr. Ukoliko dođe do bitnijih ili važnijih promjena koje utječu na Vas obavijestiti ćemoVas izravno putem elektroničke pošte ako je to primjenjivo ili na neki drugi način.
 
Sigurnost kupovine
Svi naručeni i plaćeni proizvodi što ih Vi kao kupac potražujete od tvrtke DB EXPERT biti će isporučeni na Vašu adresu u najkraćem mogućem roku, u pravilu je to 24 sata od trenutka Vaše narudžbe ili plaćanja proizvoda. Svi proizvodi pakirani su u zaštitnu ambalažu sa svim potrebnim dokumentima koja mogu ukljičivati i uputstva za siguranu uporabu proizvoda. Unutar svakog pakiranja nalazi se i fiskalizirani račun sa podacima kupca koji je izvršio narudžbu i/ili platio proizvode. Zaštitna ambalaža označena je jasno vidljivom trakom DB EXPERT na kojoj se vrlo lako može utvrditi da li je bilo neželjenih manipulacija u vrijeme transporta. DB EXPERT ulaže maksimalne napore u cilju zadovoljenja kupca u svim segmentima prodaje i post prodaje (osiguran servis proizvoda koje pokrivaju specifična jamstva naznačena u Jamstvenom listu).
Prikaz Informacija na www.db-expert.eu
DB EXPERT j.d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju ažurnim svih prikazanih informacija na našim stranicama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Ne možemo jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama obvezujemo u svakom takvom slučaju revidirati Vašu narudžbu i kontaktirati Vas o mogućim alternativama. Fotografije proizvoda uvijek ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.
Vaš korisnički Račun
Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa (korisničkog imena, lozinke) kao i svih pripadajućih podataka koji se vežu za Vaše korisničke podatke stoga ih nemojte otkrivati trećim osobama kako bi osigurali Vašu privatnost ili otklonili mogućnost zlouporaba.
Prijava povrede zaštite i prava na intelektualno vlasništvo
Ukoliko smatrate da se na ovim stranicama nalazi materijal koji je Vaše djelo ili je na neki drugi način povrijeđeno Vaše ili pravo trećih osoba u domeni intelektualnog vlasništva molimo Vas da nas o tome izvijestite na Vama za to primjeren način kako bi utvrdili i otklonili eventualne povrede.
Autorsko pravo nad stranicama www.db-expert.eu i www.db-expert.hr
Stranice www.db-expert.eu i www.db-expert.hr vlasništvo su tvrtke DB EXPERTj.d.o.o., Kolodvorska 52, 40320 Donji Kraljevec, Hrvatska, oib: 49105906970. i kao takve slobodne su za uporabu bez posebne naknade.
Za vrijeme korištenja navedenih stranica primjenjuju se pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. DB EXPERT j.d.o.o. zadržava pravo da design, izgled i sadržaj web stranice te Uvjete korištenja može bilo kada i bez obrazloženja promijeniti, prilagoditi ili ukinuti te Vas stoga molimo da se prije svakog korištenja upoznate sa našim Uvjetima korištenja kako bi bili sigurni da nije došlo do promjena u odnosu na prošli put kada ste koristili naše stranice.
Reklamacije i prigovori potrošača – kupca
Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u na našu adresu: DB EXPERT j.d.o.o. Kolodvorska 52, 40320 Donji Kraljevec, Hrvatska ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Na Vaše reklamacije/pritužbe odgovaramo najduže u roku od 15 dana o dana primljenog prigovora. Također sukladno stavku 4. članka 10 Zakona o zaštiti potrošača na fiskaliziranom računu koji kupac dobije uz kupljene proizvode jasno je navedena obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora. Evidencija prigovora i način rješavanja prigovora čuvaju se na trajnom mediju na lokaciji Kolodvorska 52, 40320 Donji Kraljevec sukladno odredbi stavka 6. članka 10. Zakona o zaštiti potrošača.
On-line rješavanje potrošačkih sporova
Temeljem Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, od dana, 15. veljače 2016. godine, Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS) započela s radom.
Člankom 14. stavkom 1. predmetne Uredbe propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o on-line prodaji ili uslugama te on-line tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Obzirom da je predmetna Uredba izravno primjenjiva u državama članicama Republike Hrvatske, bez obzira na kašnjenje s donošenjem odgovarajućih provedbenih pravnih akata.
Ukoliko smatrate da smo na bilo koji način prekršili Vaša potrošačka prava čak i nakon što smo zajednički pokušali otkloniti eventualnu nastalu pogrešku na raspolaganju Vam stoji opcija On-line rješavanja potrošačkih sporova.
 
Poveznica (link) na Platformu za ORS je: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

 
Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju na mailu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na tel +385 40 633 331 u uredovno vrijeme.
 
Najljepše zahvaljujemo što nam poklanjate Vaše povjerenje !

Prijavite se ili Registracija

Naša stranica koristi Cookies (kolačiće), hvala Vam što ih koristite. Za više informacija o kolačićima pritisnite